You`ll Never Walk Alone

«Livet er morsommere for den som liker fotball» var et kjent slagord fra den norske Tippeligaen på 90-tallet, og få ting er mer sant enn nettopp dette. Fotball engasjerer, enten du elsker spillet eller egentlig ikke er interessert. Å se 22 spillere jage en liten lærkule i 90 minutter i all slags vær vekker noe i oss, og vi liker det.Fotball er ikke bare et spill eller en idrett – det er en livsstil. Uansett hvordan det går med laget ditt gir du aldri opp, og uansett tid eller sted så følger du alltid laget ditt. Få av oss er mer lojale enn supporterne til Liverpool. Sangen «You`ll Never Walk Alone» gir en god beskrivelse av tilhørigheten supportene til Liverpool føler, og respekten de har for laget. I Norge har vi også tidligere Liverpool-legender, og enkelte reiser til og med rundt og møter fansen, skriver Demokraten.

The Kop

Du vet nok ikke helt hva det vil si å være ekte supporter før du tar turen til Anfield og får æren av å se The Reds løpe inn på banen foran tusenvis av rødkledde supportere som står sammen og synger hyllesten «You`ll Never Walk Alone». Skjerfene holdes høyt over hodet og drakter med navn som Coutinho, Mané, og Firmino bæres med den dypeste respekt. Mange kjøper draktene rett før kampstart, men det er også mulig å bestille drakter på nettet, for eksempel hos Kopshop.Det er nesten utenkelig hvor stor betydning spillere som Steven Gerrard, Jamie Carragher og legenden Kenny Dalglish har hatt for millioner av mennesker, og de har den dag i dag respekt fra alle verdens kanter. Uansett alder og uansett hvor du befinner deg vil Liverpool-familien ta deg godt imot. Den røde trøya dras over hodet i kamp etter kamp og stoltheten gir deg gåsehud. Håpet om å oppleve «mirakelet i Istanbul» igjen lever i beste velgående.

Sangen som forener flere millioner mennesker

«You’ll Never Walk Alone» ble originalt skrevet for en Brodway-musikal ved navn Carousel i 1945. Sangen har også i en årrekke vært en populær coverlåt for en rekke kjente artister som Frank Sinatra, Aretha Franklin, Elvis Presley og Barbra Streisand. Det var det lokale Liverpool-bandet Gerry & the Pacemakers sitt cover av sangen som gjorde sangen så populær på Anfield stadion. Av den grunn er nok «You’ll Never Walk Alone» mest kjent som fotballhymnen til Liverpool. Denne sangen har forenet millioner av fotballsupportere verden rundt.Sangens popularitet skyldes nok i stor grad det gode budskapet. Sangen skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II gir nemlig hovedsakelig et budskap om håp og det å tro på seg selv. Selv i mørke stunder skal vi aldri gi opp, men heller fortsette å jobbe mot målet. Med andre ord, en perfekt fotballsang i både gode og mørke stunder på stadion og i cuper.