Supporterklubber og deres påvirkning

Vi har nok alle vært der – ventende utenfor et stadion før kampstart, sammen med andre likesinnede. Følelsen av å komme ut på tribunen og se utover banen mens andre supportere roper og synger kan ikke beskrives, den må bare oppleves.

Supportere i all slags vær

Nesten hvert eneste fotballag innen toppfotball har egne supporterklubber som følger dem fra kamp til kamp, både i regn og nedturer og i sol og oppturer. Øl drikkes før kampstart, drakter med navnet til favorittspilleren tas på og ansiktet males i patriotiske farger. Hva er det egentlig som får så mange mennesker til å samles gang etter gang, i all slags vær, for å støtte opp om favoritt-laget?

Samhold og tilhørighet

Det er viktig å føle tilhørighet, og dette er nok en av hovedgrunnene til at supporterklubber har så mange medlemmer. Uansett hvor man kommer fra eller hvordan man er eller ser ut, er man venner når laget spiller. Alt annet legges igjen hjemme. Klubbene reiser sammen til bortekamper, drikker øl sammen før kampstart, og alle deltar aktivt i å sørge for at hver eneste fotballkamp blir en fotballfest uten like.

Sanger er tingen

For å få i gang folkefesten, og for å støtte opp om laget sitt, synger supportklubber av full hals når kampen er i gang. «You´ll Never Walk Alone» forbindes med Liverpool, og denne sangen slipper du ikke unna om du er på Liverpoolkamp. Også roping og heiarop gjennom kampen er en viktig del av supporterklubbenes jobb.

Alle må oppleve fotball

I løpet av livet må alle oppleve å ta del i en skikkelig fotballkamp. Det er få ting i livet som gir deg en bedre følelse enn å synge sammen med tusenvis av andre mennesker mens favorittlaget herjer på banen og sola skinner. Det er lykke, det.