Fotball-VM for kvinner 2015

Årets store internasjonale fotballbegivenhet er snart i gang, og Norge som nasjon gleder seg innmari. Fotball-VM for kvinner 2015 vil bli det syvende mesterskapet for damer, og ett av de mest lovende hittil. Årets VM blir nemlig avholdt i Canada, et land som har satset veldig mye på utviklingen av kvinnelig fotball verden rundt.

Tyskland er favorittene av de 24 lagene

Tyskland regnes som favoritt før turneringen settes i gang – den tyske maskinen er nærmest ustoppelig, både i fotball for herrer og for kvinner. De ulike kampene vil bli spilt på kryss og tvers av det fransktalene landet, mens finalen vil bli spilt på gigantiske BC Place, Vancouver, foran fullspekkede tribuner. Tjuefire landslag skal til Canada i år, og Norge er selvfølgelig ett av dem. Norge vant kvalifiseringsgruppen overlegent, men hadde noe uflaks med trekningen av gruppene i VM. Under gruppestadiet i Fotball-VM for kvinner 2015 vil Norge nemlig sloss mot Tyskland i gruppe B, med de langt svakere lagene fra Thailand og Elfenbenskysten som beskjedne motstandere.

De norske jentene tok sølv i det første fotball-VM – og gull i 1995

Norge var nære på å vinne det aller første fotball-VM for kvinner i 1991 – jentene våre kjempet seg frem til finalen, men måtte se seg slått av USA. Fire år etter var vi dog tilbake, sterkere enn noensinne, og stakk av med gullmedaljer i VM for kvinner 1995 i Sverige. Spillportaler som NordicBet har eksperter som vurderer hvert lags sjanse til å ta gull, hvordan vil de vurdere Norges sjanser til å stikke av med gullet?

Norske landslag har gjort det bra tidligere

Norge har ganske lange fotballtradisjoner, med flere fremragende prestasjoner. De aller fleste nordmenn husker den magiske dagen når de norske herrene vant over Brasil under VM i 1998, og seieren over England i 1993. Ellers har vi det kjente Bronselaget som tok en overraskende tredjeplass under OL i Berlin i 1936, der vi til og med slo tyskerne foran en måpende Hitler. Diktatoren bestemte seg for å aldri se en fotballkamp igjen, etter det ydmykende 2-0 tapet mot det fantastiske norske landslaget.