Fotball for juniorer

Fotball er fortsatt en av de største lagidrettene blant barn og ungdommer i Norge. Det er mulig å begynne med fotball i veldig ung alder. Da er sporten mest en lek, men også fin trening som holder barna i aktivitet.

På de laveste nivåene spilles det på små baner, med færre spillere på laget. Det legges vekt på at alle skal være inkludert, alle skal spille og alle skal ha det morsomt. Mange idrettslag velger også å nivådele barna, slik at alle spiller sammen med jevngode spillere. De som vil satse seriøst får trene med de beste, mens de som bare spiller for moro skyld får morsom trening uten altfor mye press.

Ungdomsfotball er for aldersklassene 13 til 19 år. Spillere som har fylt 13 år når året begynner, kan spille i juniorklassen. Fra fylte 15 år er det mulig å spille i seniorklassen. Det arrangeres mange cuper og turneringer for barn og unge. Den største av dem er Norway Cup, men det finnes også mange lokale cuper der man kan konkurrere.

Under konkurranser spilles det femmerfotball i aldersklassen 7-10 år og sjuerfotball i aldersklassen 11-12 år. Det vil si at det er henholdsvis fem og sju spillere på hvert lag. Det gir hver spiller mer ballkontakt, og dermed er alle mer involvert i spillet. Vanligvis kan man begynne å spille fra man er 6 år gammel.