Damelandslaget i fotball

Det norske A-landslaget på kvinnesiden kan vise til mange meritter gjennom årene. Derfor er forventningene også store når laget skal spille VM i 2015. Lagets nye kaptein er Trine Rønning, og hun er en av dem som håper å få heve pokalen i sommer.

Konkurransen er hard, men det norske laget er bra, og kan komme langt i mesterskapet. Andre landslag har også hevet seg de senere årene, men det norske laget går alltid på banen for å vinne. VM starter 8.juni.

Det norske A-landslaget for kvinner har mange gode spillere å velge blant. Det ble ikke minst tydelig da kvinnene spilte Algarve-cupen. Der var det mange som fikk vist seg fram, og laget er på et høyere nivå enn i 2014. Landslaget skal spille mot Nederland 8. april, og 18. mai begynner de forberedelsene til VM. Laget gjorde det bra under VM-kvalifiseringen, og gleder seg til å dra til Canada, der årets VM skal spilles. Kvinnelandslaget ligger for tiden på ellevteplass på FIFAs ranking, og laget regnes som en av favorittene foran VM. Laget har gode odds for å ta medalje, kanskje til og med gull.

Det norske kvinnelandslaget debuterte internasjonalt i 1978, og har siden den gang spilt i 6 VM, 3 OL og 10 EM. Norge har vunnet både VM og OL, og vunnet EM to ganger. Laget har også sølv fra VM og EM, samt bronse fra OL. Dette gjør Norge til et av de mestvinnende kvinnelandslagene i verden. Landslaget har hatt få trenerbytter, slik at trenerne har sittet lenge, og fått deltatt i store mesterskap. Dagens trener er Even Pellerud.