Bli kvitt stive muskler og ledd

Bli kvitt stive muskler og ledd

Naprapati er en manuell behandlingsform der terapeuten bruker hendene i behandlingen. Den er effektiv for personer i alle aldre som opplever vedvarende problemer i muskel- og leddsystemet.

Hva kan Naprapati behandle?

Metoden er svært godt egent for de fleste plager i muskler og ledd. De hyppigste plagene som behandles med Naprapati er nakke og skulderplager, ryggplager slik som lumbago og isjias, hofteplager, kneplager og andre lidelser.

Behandlingsmetoder

Naprapaten bruker først og fremst hendene i behandlingen. De vanligste teknikkene er massasje, tøyninger og triggerpunktbehandling. Ved behov kan også trykkbølgebehandling anvendes. Naprapatlandslaget samarbeider med andre terapeuter innen medisin slik som kiropraktorer, fysioterapeuter og akupunktører. Det betyr at pasienten kan få tilbud om en skreddersydd behandling.

Filosofien bak Naprapati

Den bakenforliggende filosofien i Naprapati er at årsaken til en plage ikke nødvendigvis skyldes en forstyrrelse der smerten sitter, men har sitt utspring et annet sted i kroppen. Det betyr at naprapaten vil undersøke hvor skaden har startet før behandlingen begynner.

Varighet og hyppighet

Antall behandlinger og varighet avhenger av hvor omfattende plagene er. Det anbefales likevel jevnlig behandling for å forebygge plager i muskler og ledd. Naprapaten vil også gi deg veiledning til hva du selv kan gjøre for å unngå lidelser i muskel- og skjelettsystemet.